FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački referendum: izjave Condoleezze Rice naljutile izborno povjerenstvo

BAGDAD, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Komentari američke državnetajnice Condoleezze Rice koja je u nedjelju u Londonu izjavila da ćeIračani na referendumu "navjerojatnije" privatiti nacrt Ustavanaljutili su čelnike iračkog izbornog povjerenstva.
BAGDAD, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Komentari američke državne tajnice Condoleezze Rice koja je u nedjelju u Londonu izjavila da će Iračani na referendumu "navjerojatnije" privatiti nacrt Ustava naljutili su čelnike iračkog izbornog povjerenstva.

"Iznenadila me izjava Condoleezze Rice", rekao je za AFP Abdel Hussein Hindaoui iz povjerenstva. "Koliko znam, ona ne radi za izborno povjerenstvo", dodao je.

Tu je izjavu dala nepuna 24 sata nakon zatvaranja birališta, kada je prebrojavanje glasova tek bilo počelo.

"Zasad, osim ako Riceova nema više informacija od izbornog povjerenstva, ne možemo znati koliki je bio odaziv ni kakav je rezultat referenduma", kazala je u nedjelju navečer Carina Perelli, ravnateljica UN-ove službe za pomoć pri izborima.

Prema privremenim podacima koji su dobiveni u pojedinim pokrajinama, a prenosi ih dnevni tisak, čini se da pristaše nacrta Ustava imaju velikih izgleda da pobijede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙