FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTV: Stanković novčano kažnjen zbog javne podrške Ladišiću

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Uredniku i voditelju HTV-oveemisije "Nedjeljom u dva" Aleksandru Stankoviću biti će oduzeto 30posto od plaće za studeni jer je u jučerašnjoj emisiji javno podržaosmijenjenog kolegu Tihomira Ladišića, doznaje se danas na HTV-u.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Uredniku i voditelju HTV-ove emisije "Nedjeljom u dva" Aleksandru Stankoviću biti će oduzeto 30 posto od plaće za studeni jer je u jučerašnjoj emisiji javno podržao smijenjenog kolegu Tihomira Ladišića, doznaje se danas na HTV-u.

Odluku o uskrati dijela plaće donio je glavni urednik Informativnog programa Vladimir Rončević na temelju HRT-ovog Pravilnika o sistematizaciji i plaćama.

"Odluku sam donio jer je Stanković zlouporabio položaj urednika i voditelja emisije i privatizirao ekran", kazao je Hini Rončević.

Stanković je, naime, na završetku jučerašnje emisije, u kojoj je gostovao bivši bosansko-hercegovački premijer Haris Silajdžić, ispred sebe stavio papir na kojem je pisalo Zatvoreno. Na taj je način javno podržao kolegu Tihomira Ladišića kojemu je prošlog tjedna odlukom programskog vodstva HTV-a oduzeto uređivanje i vođenje emisije "Otvoreno" zbog, kako je tada izvijestio glasnogovornik HRT-a, učestalih propusta u emisijama, posebice onima na temu izručenja Hrvoja Petrača i nagodbe Ivice Rajića s Haškim sudom.

Rončević je rekao da se Stanković na njegovu odluku može žaliti ravnateljici HTV-a ili glavnom ravnatelju HRT-a.

Stanković nije želio dodatno komentirati svoj nedjeljni potez, niti Rončevićevu odluku o uskrati 30 posto plaće, što je po HRT-ovom Pravilniku maksimalna novčana "kazna" koju može odrediti glavni urednik.

"On je urednik i to je njegovo pravo, a na odluku se neću žaliti", kazao je Stanković.

Rončević je najavio i da će do kraja tjedna naći zamjenu za Ladišića, odnosno osobu koja će uz Hloverku Novak Srzić voditi i uređivati emisiju "Otvoreno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙