FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac zabrinut zbog Ladišićeve smjene

ZAGREB,11. studenoga(Hina) - SDSS-ov zastupnik u Saboru Milorad Pupovacizrazio je danas zabrinutost zbog smjene Tihomira Ladišića s mjestaurednika emisije "Otvoreno", ustvrdivši da se na HTV-u istodobnoveliča 10. travnja, dan osnivanja NDH.
ZAGREB,11. studenoga(Hina) - SDSS-ov zastupnik u Saboru Milorad Pupovac izrazio je danas zabrinutost zbog smjene Tihomira Ladišića s mjesta urednika emisije "Otvoreno", ustvrdivši da se na HTV-u istodobno veliča 10. travnja, dan osnivanja NDH.

"Direktor HRT-a Mirko Galić daje si za pravo da komentira i pokušava zatvoriti priču o Rajićevu svjedočenju o bombardiranju Sarajeva, koja je otvorena tek nedavno, a istovremeno se u drugoj emisiji jednom od sugovornika dopušta veličanje NDH, od čega se urednica emisije ni u jednom trenutku nije ogradila", ustvrdio je Pupovac na konferenciji za novinare u Saboru, koju je sazvao kako bi se očitovao o najnovijim događajima na HTV-u.

Naknadno je pojasnio da je riječ o emisiji "Otvoreno" koju je uređivala Hloverka Novak-Srzić, a u kojoj je, rekao je, "povratnik iz Australije veličao 10. travnja".

Na pitanje smatra li da bi novinarku zbog toga trebalo smijeniti, Pupovac je odgovorio kako "nije tu da smjenjuje ili sugerira smjene novinara".

Ocijenio je da takvi propusti štete osjetljivim međuetničkim odnosima na terenu, jer se, kaže, "na HTV-u slavi ono što se ne slavi nigdje u civiliziranom svijetu, i što je u direktnoj koliziji s preambulom hrvatskog Ustava".

Istodobno se, kaže, ne dopušta otvaranje rasprave o tome što se dogodilo u BiH, a za što postoji jasan interes javnosti, budući da o tome ovise odnosi Hrvatske s tom državom, položaj Hrvata u BiH i demokratski odnosi u samoj Hrvatskoj.

"Riječ je o politici zbog koje ćemo imati prisavsku gibanicu - red demokracije, red fašizma, a kad još netko sa strane ocijeni da je na HTV-u previše demokracije, izgubit ćemo i taj jedan red demokracije", rekao je Pupovac.

Na pitanje misli li da je Ladišić smijenjen zbog političkog pritiska i čijeg, Pupovac je odgovorio da je "nakon saborske rasprave o imenovanju Suzane Jašić u Vijeće HRT-a, od nekih ljudi u Saboru čuo da će se HTV-ovcima tresti gaće".

"Mogu pretpostaviti da je riječ o političkom pritisku, ali to ovoga časa ne mogu tvrditi", odgovorio je Pupovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙