FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdenko Ljevak ponovno predsjednik Programskog vijeća HRT-a

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a danas jeovjerilo mandate novoimenovanih pet članova Vijeća, te za svogapredsjednika ponovno imenovalo Zdenka Ljevaka, kojega su članoviVijeća, kao jedinog kandidata, izabrali jednoglasno.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a danas je ovjerilo mandate novoimenovanih pet članova Vijeća, te za svoga predsjednika ponovno imenovalo Zdenka Ljevaka, kojega su članovi Vijeća, kao jedinog kandidata, izabrali jednoglasno.

Vijeće je ovjerilo mandate Darinki Janjanin, Suzani Jašić, Zdenku Ljevaku, Juraju Njavri i Želimiru Mesariću koji su, odlukom Hrvatskog sabora, za članove Vijeća imenovani 18. listopada s mandatom od četiri godine.

Sredinom listopada su, naime, istekli mandati petero članova Vijeća, pa je Sabor, na temelju dogovora parlamentarne većine i manjine, popunio sastav Vijeća u kojemu su se ponovno našli Jašić i Ljevak.

Nakon što je Ljevak ponovno dobio povjerenje da vodi Vijeće, prešlo se na točku 'razno' koju su Nada Gačešić Livaković i Juraj Njavro iskoristili kako bi negodovali zbog načina na koji HTV u svom informativnom programu prati pojavu ptičje gripe u Hrvatskoj.

Spomenuti članovi Vijeća suglasni su da HTV javnost treba poštedjeti 'eksplicitnih' snimaka ubijanja peradi, a zamjerke su uputili i zbog uporabe termina "eutanazija peradi".

"Eutanazija je znak milosrđa, a kada u kadru vidimo kako se kokošima zavrće vratom ili se u njih puca, to u meni izaziva užas. Dovoljno je reći da se to učinilo, ne moramo to gledati", kazala je Gačešić Livaković.

Kao i Gačešić Livaković, Njavro drži da bi HTV morao organizirati okrugli stol ili posebnu emisiju u kojoj bi gostovali medicinski eksperti i stručno progovorili o pitanju ptičje gripe.

Hašim Bahtijari napomenuo je, pak, da je HRT opet prozvan zbog kršenja zakonskih odredbi o ograničenju prikazivanja promidžbenih poruka, a Vijeće je jednoglasno izglasalo njegov prijedlog da Ravnateljstvo HRT-a svaka tri mjeseca izvještava Vijeće o količini prikazanih 'reklama'.

Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić i ovom je prilikom ponovio da se njegova kuća "rigorozno pridržava zakonskih obveza", da je, kako bi izbjegla svaku mogućnost kršenja zakona u tom području, i podesila 'servere' da prekidaju emitiranje promidžbenih poruka kada stignu do dopuštene vremenske granice.

"Zakonske obveze oko reklama poštujemo gotovo u sekundu", istaknuo je Galić, uvjeren da iza optužbi na račun HRT-a stoje konkurentske televizijske kuće.

"Ako se naša konkurencija nastavi baviti nama, onda ćemo se i mi morati početi baviti njima, a to će biti puno neugodnije nego do sada", naglasio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙