FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetit će Slovačku

ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić službeno će posjetiti Slovačku Republiku 03. i 04.studenog 2005, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić službeno će posjetiti Slovačku Republiku 03. i 04. studenog 2005, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U svom drugom službenom posjetu Slovačkoj, predsjednik Mesić će se u Bratislavi susresti s predsjednikom Ivanom Gašparovičem, predsjednikom parlamenta Pavelom Hrušovskim, predsjednikom Vlade Mikolašom Dzurindom te gradonačelnikom Andrejom Durkovskim

Dva će predsjednika zajedno posjetiti hrvatsku zajednicu u Devinskom Novom Selu, a prije povratka u Zagreb, predsjednik Mesić posjetit će i povijesni grad Trnavu.

Dvije su zemlje povezane brojnim povijesnim vezama, a današnji hrvatsko-slovački odnosi su intenzivni i prijateljski. Dvije države surađuju u mnogim područjima, a slovačko iskustvo i podrška hrvatskom pristupanju Europskoj uniji dodatni je interes u međusobnoj suradnji, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙