FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson ostvario snažan rast prodaje i profita

STOCKHOLM, 21. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Švedski proizvođačtelekomunikacijske opreme Ericsson izvijestio je u petak odvoznamenkastom rastu prodaje i profita u trećem ovogodišnjemtromjesečju, u skladu s prognozama analitičara.
STOCKHOLM, 21. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson izvijestio je u petak o dvoznamenkastom rastu prodaje i profita u trećem ovogodišnjem tromjesečju, u skladu s prognozama analitičara.

Ericssonova neto prodaja u tom je razdoblju dosegnula 36,2 milijarde kruna (4,58 milijarde dolara) što je za 14 posto više u odnosu na isto tromjesečje lani. Neto dobiti dosegnula je 5,3 milijarde kruna (671 milijun dolara), 23 posto više.

"Tržište se nastavlja kretati u dobrom smjeru s rastom mobilnog i širokopojasnog tržišta, te općenito rastom tržišta u razvoju", kazao je izvršni direktor kompanije Carl-Henric Svanberg.

Ericsson je priopćio da je broj pretplatnika na mobilne telefone diljem svijeta dosegnuo dvije milijarde tijekom tog tromjesečja, pri čemu je 1,6 milijarde GSM pretplatnika.

Kompanija očekuje nastavak rasta prometa u svjetskoj mobilnoj mreži obzirom na "nove usluge i nove pretplatnike". U 2006. očekuje "umjeren rast" globalnog mobilnog sustava u usporedbi s 2005.

Prodaja je u zapadnoj Europi ostala fiksna, dok je rasla u istočnoj Europi, na Bliskom Istoku, u Africi, na Pacifiku, te u Sjevernoj i Južnoj Americi. Pala je samo u Kini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙