FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 15. do 17. studenog

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će dana biti nepovoljna, što će nepovoljno utjecati naraspoloženje ljudi, a kronični bolesnici mogli bi osjećati tegobeuzrokovane vremenom, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvoGrada Zagreba.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti nepovoljna, što će nepovoljno utjecati na raspoloženje ljudi, a kronični bolesnici mogli bi osjećati tegobe uzrokovane vremenom, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak će relativno nepovoljne biometeorološke prilike nepovoljno utjecati na raspoloženje, a moguća je i pojava glavobolje. Kroničnim plućnim bolesnicima preporuča se zadržavanje u kućnim uvjetima, a astmatičarima oprez zbog jutarnje magle i hladnog zraka. Srčani bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogli bi imati tegoba uzrokovanih vremenom. Preporuča se redovito uzimanje lijekova, a kronični srčani bolesnici trebaju sa sobom nositi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Reumatski bolesnici imat će dodatnih tegoba pa trebaju redovito uzimati lijekove i izbjegavati veća tjelesna opterećenja. Zrak će biti dobre kvalitete, bez prisustva peluda, a ultravioletno zračenje nisko.

U srijedu će se nepovoljna situacija nepovoljno odraziti na raspoloženje, te je moguća pojava glavobolje. Kroničnim plućnim bolesnicima preporuča se zadržavanje u kućnim uvjetima. Srčani bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogli bi imati tegoba uzrokovanih vremenom. Preporuča im se redovito uzimanje lijekova, a kronični srčani bolesnici trebaju sa sobom imati nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Reumatski bolesnici će imati dodatnih tegoba pa trebaju redovito uzimati lijekove i izbjegavati veća tjelesna opterećenja.

U četvrtak će situacija biti relativno nepovoljna, tijekom dana u poboljšanju, tako da se očekuje bolje i stabilnije raspoloženje, a noću bolji san. Kronični plućni bolesnici trebaju izbjegavati tjelesni napor, a astmatičarima se savjetuje oprez zbog jutarnje magle. Srčani bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogli bi imati tegoba uzrokovanih vremenom. Preporuča se redovito uzimanje lijekova, a kronični srčani bolesnici trebaju sa sobom imati nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Reumatski bolesnici imat će dodatnih tegoba pa trebaju redovito uzimati lijekove i izbjegavati veća tjelesna opterećenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙