FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 4. do 7. studenog

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Zagrebuidućih će dana biti promjenjive - u petak će biti relativno povoljne,da bi se preko vikenda pogoršale, a od ponedjeljka opet poboljšale,izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Zagrebu idućih će dana biti promjenjive - u petak će biti relativno povoljne, da bi se preko vikenda pogoršale, a od ponedjeljka opet poboljšale, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će prevladavati relativno povoljne biometeorološke prilike što će se pozitivno odraziti na raspoloženje. Zrak je dobre kakvoće, bez prisutnosti peluda, pa nema ograničenja boravka na otvorenom. Astmatičarima i kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se jutarnji oprez zbog magle, a kronični reumatski bolesnici mogu osjećati pojačani umor. Kronični srčani bolesnici mogli bi imati dodatnih poteškoća uzrokovanih vremenom te im se preporučuje redovito uzimanje lijekova.

U subotu i nedjelju situacija će biti nepovoljna zbog magle i povećane vlažnosti. Kod osoba osjetljivih na vrijeme mogući su lošije raspoloženje, osjećaj pojačanog umora te poteškoće sa snom. Astmatičarima i kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se jutarnji oprez zbog magle. Kronični reumatski bolesnici mogu osjećati pojačani umor i ukočenost pa trebaju smanjiti opterećenja tijela i izbjegavati nepovoljni dio dana za aktivnosti. Kronični srčani bolesnici osjetljivi na vremenske prilike mogu osjećati tegobe te im se preporučuje redovito uzimanje propisanih lijekova.

U ponedjeljak će stanje biti relativno povoljno, što će potaknuti dobro raspoloženje. Astmatičarima i kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se jutarnji oprez zbog magle. Kronični reumatski bolesnici mogu osjećati pojačani umor i ukočenost pa trebaju smanjiti opterećenja tijela i izbjegavati nepovoljni dio dana za aktivnosti. Kronični srčani bolesnici osjetljivi na vremenske prilike mogu osjećati tegobe pa trebaju redovito uzimati lijekove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙