FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: u padu teretnoga aviona poginulo desetero ljudi

KABUL, 11. studenoga 2005. (Hina/dpa) - Svih deset članova posadecivilnoga teretnog zrakoplova ruske proizvodnje poginulo je u petakkad se njihov zrakoplov srušio blizu Kabula, javio je dopisnik BBC-akoji je na mjestu događaja.
KABUL, 11. studenoga 2005. (Hina/dpa) - Svih deset članova posade civilnoga teretnog zrakoplova ruske proizvodnje poginulo je u petak kad se njihov zrakoplov srušio blizu Kabula, javio je dopisnik BBC-a koji je na mjestu događaja.

Zrakoplov je gotovo posve uništen i nitko nije preživio, kažu očevici, a afganistansko je ministarstvo unutrašnjih poslova priopćilo da su na mjestu nesreće pronađene novčanice ruskih rublja i jedna knjiga na ruskome.

Uzrok pada zrakoplova tridesetak kilometara sjeverozapadno od Kabula još nije poznat kao ni državljanstvo stradalih.

Teretni je avion pripadao pakistanskome prijevozniku, objavljeno je, iako se prvo vjerovalo da je riječ o aviokompaniji sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izvori u ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da je avion uzletio iz američke baze u Bagramu. Prema vijesti BBC-a, vidljivost je unatoč kiši bila dobra, a ništa zasad ne upućuje na mogućnost da je riječ o napadu radikalnih islamista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙