FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pavlic još jednom za 0,8 promila za vozače

ZAGREB,11. studenoga(Hina) - Zastupnik Međimurskoga demokratskog savezaŽeljko Pavlic podsjetio je danas, u povodu Martinja, da je njegovprijedlog da se vozačima dopusti koncentracija alkohola u krvi do 0,8promila u saborskoj proceduri više od godinu dana.
ZAGREB,11. studenoga(Hina) - Zastupnik Međimurskoga demokratskog saveza Željko Pavlic podsjetio je danas, u povodu Martinja, da je njegov prijedlog da se vozačima dopusti koncentracija alkohola u krvi do 0,8 promila u saborskoj proceduri više od godinu dana.

Taj je prijedlog prebacivan sa sjednice na sjednicu, kazao je Pavlic, na konferenciji za novinare u Saboru, koji sumnja da će se o izmjenama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa raspravljati ove godine.

Ustvrdio je da nulta tolerancija na alkohol, uvedena prošle godine, nije smanjila broj smrtnih slučajeva na cestama, a istodobno je, kaže, u nezavidan položaj dovela vinare, vinogradare i ugostitelje, kojima je promet pao i do 40 posto.

Uz ukidanje odredbe o nula promila, Pavlic predlaže i uvođenje posebnih oznaka na vozilima mladih vozača, kako bi, pod posebnom paskom prometne policije, vozili pažljivije.

Zalaže se i za promjenu obveze korištenja svjetala tijekom čitavog dana, koja, kaže, povećava potrošnju goriva za jedan rezervoar godišnje po vozilu.

Pavlic smatra da bi na korištenje svjetala danju vozači trebali biti obvezani isključivo za zimskih mjeseci, odnosno od 1. listopada do 31. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙