FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija će pojačano nadzirati promet za martinjski vikend

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka policija upozorila jedanas da će pojačano nadzirati promet tijekom predstojećeg blagdanaSvetog Martina, popularnog Martinja.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka policija upozorila je danas da će pojačano nadzirati promet tijekom predstojećeg blagdana Svetog Martina, popularnog Martinja.

Akcija će trajati od petka do nedjelje, odnosno u dane vikenda kada se i inače događa najviše prometnih nesreća.

U prometnim nesrećama tijekom vikenda u prvih deset mjeseci ove godine na zagrebačkom području poginulo je 47 osoba, što je gotovo polovica od ukupnog broja (97) poginulih u prometu.

Iz policije upozoravaju da je alkohol jedan od najčešćih uzroka prometnih nezgoda, pa pojačanim nadzorom žele smanjiti broj nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama.

Alkoholizirani vozači skloni su voziti prebrzo, često ne drže pravac kretanja, nepropisno pretječu i ne poštuju prednosti prolaza, kažu u policiji.

Lani je za Martinje zagrebačka policija zaustavila 337 alkoholiziranih vozača. Rekorder je zaustavljen u Velikoj Gorici s 3,45 promila, dok je u ženskoj konkurenciji "pobjedila" 35-godišnjakinja s 1,24 promila alkohola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙