FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: HDZ zadovoljan ostvarenim rezultatima ....

VARAŽDINSKE TOPLICE, 12. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvaskedemokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader, govoreći o zaključcimaHDZ-ove dvodnevne klauzure u Varaždinskim Toplicama izjavio je kako jeHDZ zadovoljan ostvarenim rezultatima u nepune dvije godine obnašanjavlasti iako se mogli učiniti više.
VARAŽDINSKE TOPLICE, 12. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvaske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader, govoreći o zaključcima HDZ-ove dvodnevne klauzure u Varaždinskim Toplicama izjavio je kako je HDZ zadovoljan ostvarenim rezultatima u nepune dvije godine obnašanja vlasti iako se mogli učiniti više.

Na stranačkoj klauzuri se "razmatralo i što je još potrebno učiniti do kraja mandata, u kojem je potrebno dovršiti započete reforme i u potpunosti ostvariti program s kojim smo pobijedili na izborima", rekao je Sanader na konferenciji za novinare.

Odbacio je tvrdnje SDP-ovog Glavnog odbora da HDZ priprema raspisivanje prijevremenih izbora, rekavši kako će oni biti raspisani u redovitom roku u studenom 2007. godine.

Sanader je, naime, ocijenio kako prijevremeni izbori ne bi bili dobri za Hrvatsku jer bi se privremeno zaustavile započete reforme i usporili pristupni pregovori s EU, ali ni za oporbu jer ona, po njegovu mišljenju, nije spremna za izbore.

"Hrvatska treba pokazati da je stabilna i demokratska zemlja sa četverogodišnjim ciklusom mandata", kazao je.

Također je izvijestio da je na HDZ-ovoj klauzuri bilo govora o projekciji državnog proračuna za iduću godinu, reformama u pravosuđu, javnoj upravi i administraciji kako bi postale servis građana i kako bi se suzbila korupcija.

Bilo je riječi i o kapitalnim investicijama, među kojima je predsjednik HDZ-a i premijer posebno naglasio dovršenje magistralnog plinovoda Pula - Karlovac i plinofikaciju Dalmacije.

Dr. Sanader je istaknuo važnost jačanja svih sustava u Hrvatskoj, kako bi se u pregovorima s EU postigli što bolji uvjeti te izradili kvalitetni programi za dobivanje bespovratna sredstva iz predpristupnih fondova EU.

Govoreći o projekciji proračuna za iduću godinu, posebno je istaknuo da je njime predviđeno sedam posto više sredstava za znanost i obrazovanje nego u ovogodišnjem.

Upitan o anketama koje pokazuju rast popularnosti HDZ-a i njega osobno, Sanader je rekao da se time ne treba zavaravati jer predstoje teške reforme koje taj trend mogu promijeniti. "Puno mi je važnije biti respektiran nego popularan", dodao je.

Ministar financija Ivan Šuker, govoreći o državnom proračunu za iduću godinu, rekao je da će ovogodišnji proračunski deficit od 4,2 posto BDP-a biti smanjen na 3,5 posto iduće godine.

Rashodi su planirani u visini od 95,9 milijardi kuna, što predstavlja povećanje od 4,9 milijardi kuna, odnosno 5,5 posto u odnosu na ovogodišnji proračun.

Prihodi proračuna, prema projekciji za iduću godinu, bit će veći za 17,5 milijardi kuna nego prije dvije godine.

Šuker je istaknuo da je planirano povećanje mase sredstava za plaće korisnika proračuna od 930 milijuna kuna, za povrat duga umirovljenicima predviđeno je 1,63 milijarde kuna te za rodiljne naknade 116 milijuna kuna.

Najavio je da će krajem lipnja iduće godine biti isplaćena prva rata duga umirovljenicima koji su se odlučili za prvu varijantu isplate (pola svote duga tijekom dvije godine).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙