FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-ova klauzura 11. i 12. studenoga u Varaždinskim toplicama

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Na HDZ-ovoj klauzuri, koja će seodržati 11. i 12. studenoga u Varaždinskim toplicama, bit ćeanalizirana provedba stranačkog programa u obnašanju vlasti tekreirana platforma za djelovanje do 2007 i na idućim izborima nakojima HDZ namjerava pobijediti, rekao je na konferenciji za novinareglavni tajnik stranke Ivan Jarnjak.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Na HDZ-ovoj klauzuri, koja će se održati 11. i 12. studenoga u Varaždinskim toplicama, bit će analizirana provedba stranačkog programa u obnašanju vlasti te kreirana platforma za djelovanje do 2007 i na idućim izborima na kojima HDZ namjerava pobijediti, rekao je na konferenciji za novinare glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak.

Na klauzuri će biti oko 150 ljudi, među kojima, saborski zastupnici, članovi Vlade, državni tajnici, župani, gradonačelnici i načelnici općina u kojima HDZ obnaša vlast te drugi stranački dužnosnici.

U petak, 10. studenoga, predsjednik stranke Ivo Sanader dat će presjek zbivanja u protekle dvije godine i ocjenu uspješnosti obnašanja vlasti te naznačiti predstojeće zadaće do idućih izbora. Djelovanje HDZ-a u iduće dvije godine bit će usmjereno na stvaranje uvjeta za poboljšanje standarda, rast zaposlenosti i primanja, rekao je Jarnjak.

Sanader će iznijeti i podatke o rezultatima lokalnih izbora s kojima su u HDZ-u uglavnom zadovoljni, osim u nekim uglavnom manjim sredinama, rekao je Jarnjak, dodajući da su stranački ogranci na terenu sami utvrđivali liste, pa je na njima i odgovornost za postignute slabije rezultate.

Naveo je da su na vanjskopolitičkom planu stranke prioritetni pristupni pregovori s Europskom unijom uz zaštitu temeljnih interesa Republike Hrvatske.

Odgovarajući na pitanja rekao je da podržava što skorije ukidanje zakonske odredbe od 0,0 promila, no da tome prethodi analiza stanja sigurnosti u prometu.

U vezi s najavom SDSS-a da će raskinuti suradnju s HDZ-om, rekao je da koalicija neće doći u pitanje i da neće biti "tektonskih poremećaja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙