FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo monitoring na ptice močvarice

PLOČE, 11. studenog 2005. (Hina) - U dolini Neretve danas je od Pločado Metkovića počeo monitoring ptica močvarica koje u dolini Neretveimaju svoja staništa ili su u preletu za toplije krajeve u sjevernojAfrici, a predviđen je i odstrel oko 60 divljih ptica radi pretrage namogući prijenos ptičje gripe.
PLOČE, 11. studenog 2005. (Hina) - U dolini Neretve danas je od Ploča do Metkovića počeo monitoring ptica močvarica koje u dolini Neretve imaju svoja staništa ili su u preletu za toplije krajeve u sjevernoj Africi, a predviđen je i odstrel oko 60 divljih ptica radi pretrage na mogući prijenos ptičje gripe.

Kako je danas rekla Davorka Kitonić iz Hrvatskog društva za zaštitu životinja, zadužena za promatranje ptica u dolini Neretve, zasad ne postoji realna mogućnost da se ptičja gripa pojavi na tom području. Veća jata divljih ptica u dolini Neretve očekuju se tek kada se zalede vode u srednjoj i istočnoj Europi, pa se divlje ptice na Neretvi očekuju tek u prosincu ove i u siječnju iduće godine.

Unatoč tomu što nema naznaka za moguću pojavu ptičje gripe u dolini Neretve, lovačka društva uglavnom poštuju i pridržavaju se zabrane lova u močvarama doline Neretve, pa nema ni krivolova jer se ubijene liske nemaju komu prodati.

Zbog straha od moguće zaraze pučanstvo doline Neretve ove jeseni i neće konzumirati liske koje su, uz jegulje i žabe, nezaobilazan gastronomski specijalitet neretvanskog kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙