FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalna povjerenica DES-a proziva Grad Split i Županiju

SPLIT,11. studenoga 2005.(Hina) - Povjerenica sindikata u splitskojtvrtki DES, Nada Perković Karadža, izvijestila je danas nakonferenciji za novinare o teškom stanje u toj splitskoj tvrtki, kojazapošljava 215 invalidnih osoba, istaknuvši kako su plaće neredovite iniže od dvije tisuća kuna.
SPLIT,11. studenoga 2005.(Hina) - Povjerenica sindikata u splitskoj tvrtki DES, Nada Perković Karadža, izvijestila je danas na konferenciji za novinare o teškom stanje u toj splitskoj tvrtki, koja zapošljava 215 invalidnih osoba, istaknuvši kako su plaće neredovite i niže od dvije tisuća kuna.

Radnici DES-a na ime neisplaćenih plaća i ostalih davanja u protekle dvije godine, potražuju dva milijuna kuna, dodala je sindikalna povjerenica Perković Karadža, najavivši podnošenje sudske tužbe protiv vlasnika, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

DES je tvrtka koja se do prije tri godine bavila proizvodnjom papirnate konfekcije i uredskog materijala, a zbog lošeg poslovanja Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija sanirali su je s 30,5 milijuna kuna. Tada je proizvodnja papirnate konfekcije, zbog nerentabilnosti, dijelom nadopunjena proizvodnjom tjestenine, a u tvorničkom restoranu otvorena je pučka kuhinja, čime se također željelo pomoći poslovanju tvrtke.

Ustvrdivši kako gradske i županijske vlasti ne ispunjavaju obveza koje su preuzele pri sanaciji tvrtke, sindikalna povjerenica Perković Karadža kazala je da Grad Split i Županija, umjesto u DES-u, sav uredski materijal nabavljaju od drugih tvrtki, premda bi kao vlasnici trebali voditi računa da pomognu DES-u.

Sindikalna povjerenica također je ocijenila da je nakon ostavke ravnatelja DES-a Mate Ivanovića, prije 20-tak dana, u poduzeću nastala anarhija, jer je ravnateljsku dužnost preuzela, kako je rekla, "zapisničarka Upravnog vijeća, koja se predstavlja kao ovlaštena osoba".

Procijenivši da su vlasnici, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija digli ruke od DES-a, koji zapošljava 215 invalida, povjerenica sindikata Nada Perković Karadža ustvrdila je i da Grad i Županija žele "namjerno likvidirati DES" kako bi "nekome omogućili da se domogne vrijednih nekretnina" na ulazu u Split, na području Ravnih njiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙