FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH će tijekom pristupnih pregovora inzistirati na izjednačavanju prava s građanima EU-a

PULA,18. listopada 2005.(Hina) - Predsjednica Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović rekla je danas u Puli da ćeSindikat tijekom pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijominzistirati na izjednačavanju prava hrvatskih s pravima građanazemalja članica te na prihvaćanju tzv. "skandinavskog modela"socijalnog zbrinjavanja.
PULA,18. listopada 2005.(Hina) - Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović rekla je danas u Puli da će Sindikat tijekom pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom inzistirati na izjednačavanju prava hrvatskih s pravima građana zemalja članica te na prihvaćanju tzv. "skandinavskog modela" socijalnog zbrinjavanja.

Na konferenciji za novinare o ulozi i značaju sindikata u pristupnim pregovorima s Europskom unijom, Dejanović je kazala da će sindikat, koristeći sve zakonske mogućnosti uključujući i sudjelovanje u radu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, inzistirati na tome da temeljno polazište u pregovorima bude upravo umanjivanje razlika među zemljama članicama, pomoć ugroženim skupinama stanovništva te umanjivanje socijalnih nejednakosti i suzbijanje siromaštva.

"Motiv za sudjelovanje sindikata je izgradnja socijalnog dijaloga, puna informiranost o fazama pristupa i mogućnost intervencije na zaštiti radničkih prava još u fazi pregovora", naglasila je predsjednica SSSH-a Vesna Dejanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙