FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obustavljena istraga i kazneni postupak protiv Keruma u "slučaju Koteks"

SPLIT, 4. studenoga 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskogsuda u Splitu prihvatilo je danas prizive obrane na odluku opokretanju istrage protiv splitskog poduzetnika Željka Keruma,direktora Credo banke Šime Luketina u postupku koji se vodi protivbivšeg direktora "Koteksa" Rodoljuba Najeva i još devet osoba zaprotuzakonitu kupoprodaju dijela nekretnina te tvrtke, potvrđeno je naŽupanijskom sudu.
SPLIT, 4. studenoga 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je danas prizive obrane na odluku o pokretanju istrage protiv splitskog poduzetnika Željka Keruma, direktora Credo banke Šime Luketina u postupku koji se vodi protiv bivšeg direktora "Koteksa" Rodoljuba Najeva i još devet osoba za protuzakonitu kupoprodaju dijela nekretnina te tvrtke, potvrđeno je na Županijskom sudu.

Odlukom Izvanraspravnog vijeća u cijelosti su prihvaćeni prizivi Keruma i Luketina, pa se protiv njih ne će voditi istraga, kao ni protiv također osumnjičenog Zlatka Benčića, djelatnika "Koteksa", dok su prizivi Najeva i Ljiljane Čačije prihvaćeni djelomično, izvijestilo je Vijeće.

U obrazloženju odluke o obustavi istrage protiv Keruma Vijeće navodi kako je iz natječajne dokumentacije vidljivo da je predmet prodaje nekretnina, uz market Gripe, bila i njegova oprema, pa ne stoje navodi iz kaznene prijave da je Kerum stekao protupravnu imovinsku korist neplaćanjem te opreme.

Istraga protiv Luketina, osumnjičena za davanje zajma bez potrebna jamstva, ne će se voditi, jer rok za otplatu zajma, koji je "Koteks" uzeo u Credo banci, istječe u lipnju iduće godine, pa stoga također nema temelja za kazneni progon.

Istraga se odlukom Izvaraspravnog vijeća i dalje provodi nad Najevom i još pet osoba, jer iz dokumentacije proizlazi da su određene nekretnine prodavali i kupovali bez stručne provjere njezine stvarne tržišne vrijednosti, odnosno po vlastitoj procjeni, navodi se u obrazloženju odluke.

Kaznena prijava protiv Najeva i još devet osoba, među kojima je bio i Kerum, podnesena je u travnju ove godine zbog više zlouporaba u kupoprodaji nekretnina splitske trgovačke kuće "Koteksa" kojima je ta tvrtka oštećena za više od 26 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙