FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici češke banke tkiva prodavali kožu s trupla

PRAG, 4. studenog 2005. (Hina/dpa) - Češka policija u petak je uhitiladvojicu liječnika i još troje zaposlenika jedne bolnice u Brnu koji suoptuženi da su ilegalno prodavali kožu skinutu s umrlih.
PRAG, 4. studenog 2005. (Hina/dpa) - Češka policija u petak je uhitila dvojicu liječnika i još troje zaposlenika jedne bolnice u Brnu koji su optuženi da su ilegalno prodavali kožu skinutu s umrlih.

Osumnjičenici su radili u banci ljudskoga tkiva u bolnici u Brnu zaobilazili su izvozne zakone tako da su s mrtvih donatora organa uzimali kožu i prodavali je u Nizozemsku, rekla je policijska glasnogovornica Blanka Kosinova.

Nizozemski kupac nije identificiran, ali plaćao je prijenosom gotovine na privatne račune radnika banke tkiva, dodala je Kosinova.

Policija je uspjela otkriti transakcije od oko milijun čeških kruna, što je oko 250 tisuća kuna, ali glasnogovornica tvrdi da vjerojatno riječ o znatno većem iznosu.

Policija je osumnjičenike uhitila nakon dvogodišnje istrage nazvane Operacija čovjek. Budu li osuđeni, krivci mogu dobiti do pet godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙