FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila eutanazija peradi u općinama Zdenci i Đurđenovac

ZDENCI, 23. listopada 2005. (Hina) - U devet sela u općini Zdenci uVirovitičko-podravskoj županiji, i općini Đurđenovac uOsječko-baranjskoj županiji, večeras je završila eutanazija peradi.
ZDENCI, 23. listopada 2005. (Hina) - U devet sela u općini Zdenci u Virovitičko-podravskoj županiji, i općini Đurđenovac u Osječko-baranjskoj županiji, večeras je završila eutanazija peradi.

U području tri kilometara od ribnjačarstva "Grudnjak", kod Zdenaca - gdje je prije nekoliko dana pronađeno 12 uginulih labudova, među kojima je kod šest, na temelju analize uzoraka tkiva, Centar za peradarstvo Veterinarskog instituta u Zagrebu pronašao virus ptičje gripe - jučer i danas eutanizirano je više od 10 tisuća peradi.

U akciji eutanazije sudjelovalo je 120 veterinara i veterinarskih tehničara iz svih veterinarskih stanica s područja Našica, Orahovice, Slatine i Virovitice.

"Akcija je obavljena brzo i profesionalno. Nije bilo većih problema među stanovništvom, i u ime Kriznog stožera im se zahvaljujem i ispričavam za sve neugodnosti koje su doživjeli proteklih dana", izjavio je večeras u Zdencima predsjednik Kriznog stožera za borbu protiv ptičje gripe, dr. Mate Brstilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙