FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani osječkog ogranka Matice hrvatske

OSIJEK,11. studenoga 2005.(Hina) - Od 14. do 19. studenoga u Osijeku ćese po drugi put održati Dani osječkog ogranka Matice hrvatske, nakojima će se, uz prigodne kulturne programe, predstaviti rad Odjelatoga ogranka, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.
OSIJEK,11. studenoga 2005.(Hina) - Od 14. do 19. studenoga u Osijeku će se po drugi put održati Dani osječkog ogranka Matice hrvatske, na kojima će se, uz prigodne kulturne programe, predstaviti rad Odjela toga ogranka, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Cilj je priredbe prikazati širok djelokrug rada Matice hrvatske te bogatstvo aktivnosti njezinih odjela, posebice Odjela za međunarodnu suradnju, kazala je koordinatorica Odjela osječkog ogranka Matice hrvatske Mirta Bijuković.

Kako je istaknuto, uz stručni skup "Britanska drama danas", te okrugli stol "Suvremena britanska drama- utjecaji i prijepori", na kojemu će sudjelovati i britanski pisac Chris Thorpe i redatelj Lorne Campbell, održat će se promocija knjige Sanje Nikčević "Nova europska drama ili velika obmana" te prezentacija "Istraživanja stavova o čitanju", koje je među osječkim čitateljima provela autorica Jasna Horvat.

Tijekom Dana osječkog ogranka Matice hrvatske, pored ostalog, održavat će se radionica dramskog pisanja i kazališna radionica, Odjel za hrvatski jezik organizira predavanje "Hrvatsko računalno nazivlje", a održat će se i razgovor s potpredsjednikom Matice hrvatske Vlahom Bogišićem.

U Odjelu za nakladništvo toga ogranka najavili su kako će do siječnja iduće godine biti objavljeni uvjeti novoga natječaja za najbolji prozni rukopis, na kojemu će se ocjenjivati dosad neobjavljene zbirke kratke proze i romani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙