FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA UTORAK, 8. STUDENOGA

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 8. studenoga.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. studenoga.

ZAGREB - Uoči 17. sjednice Hrvatskog sabora sjednice će održati saborski Odbor za zakonodavstvo (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 12 sati), Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina (u 13 sati), Odbor za pomorstvo, promet i veze (u 14 sati), Odbor za financije i državni proračun (u 14 sati), Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo (u 15 sati) i Odbor za pravosuđe (u 15 sati).

ZAGREB - Saborski Odbor za ravanopravnost spolova i Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina organizira okrugli stol "Registrirano partnerstvo" na koji su pozvani predstavnici državnih tijela i nevladinih organizacija (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 10 sati).

ZAGREB - Sastanak u povodu priprema za obilježavanje "Dana sjećanja na žrtve Vukovara 18. studenoga 1991." na kojem će uz ostale biti i ministar obrane Berislav Rončević, župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota (Ministarstvo obrane, Trg kralja Krešimira u 9 sati). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (u 10 sati).

ZAGREB - Otvaranje tri međunarodne sajamske priredbe - Info, Interliber i Educa Plus na kojima će se se do 12. studenoga na Zagrebačkom velesajmu predstaviti oko 500 domaćih i inozemnih izlagača. Na 37. međunarodnom sajmu informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija Info sudjelovat će 270 izlagača iz 19 zemalja. Na 28. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber očekuje se sudjelovanje 230 izlagača, a kao poseban gost predstavit će se Hrvatska matica iseljenika. U sklopu 3. izložbe cjelovitog učenja i razvoja ljudskih potencijala Edica Plus bit će održana međunarodna konferencija o "Razvoju rukovođenja ljudskim potencijalima". Izložbe otvara ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (Kongresni centar Zagrebačkog velesajma u 11 sati).

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nanad Vidošević predstavit će Očevidnik nekretnina i pokretnina koje se prodaju u državnom postupku. Predstavljanje je organizirano u okviru izlaganja Ministarstva pravosuđa na izložbi Vlade pod nazivom "Hrvatska na putu u informacijsko društvo" na 37. međunarodnom sajmu informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija Info (Zagrebački velesajam, 8. paviljon u 12,45 sati).

ZAGREB - Izdavačka kuća V.B.Z. objavit će dobitnika nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2005. u sklopu zbivanja na sajmu knjiga Interliber (Zagrebački paviljon, 5. paviljon u 14 sati).

ZAGREB - Predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata govorit će na konferenciji za novinare o nezadovoljstvu hrvatskih branitelja programom HRT-a, posebice marginaliziranju i prešućivanju brojnih akcija braniteljskih udruga (Slovenska 21 u 11 sati).

SPLIT - Otvaranje 34. splitskog salona, velike likovne izložbe koja okuplja radove 30-ak hrvatskih likovnih umjetnika, pod nazivom "Pejsaž u suvremenoj likovnoj umjetnosti i kulturi - između fetiša i ideologije". Izbornik ovogodišnjeg Splitskog salona je povjesničar umjetnosti i ravnatelj riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Branko Franceschi (prostorije budućeg akvarija u kompleksu na plaži Bačvice u 20 sati).

ZAGREB - Drugi dan znanstvenog skupa "Kukuljevićevi dani". (Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4 u 10 sati). Prigodnim slovom obratit će se i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u (11 sati).

OSIJEK - Osječko Hrvatsko narodno kazalište predstavit će na konferenciji za novinare prvu ovosezonsku opernu premijeru "Lucia di Lammermoor" Gaetana Donizettija (u 13 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙