FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor sa Zajednicom udruga liječenih od PTSP-a

ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorbila je nazočna danas na redovitoj izvještajnoj sjednici Zajedniceudruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a u Zagrebu.
ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor bila je nazočna danas na redovitoj izvještajnoj sjednici Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a u Zagrebu.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je u svom dosadašnjem mandatu ispunila sve zahtjeve Konvencije Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a iz 2003. godine, posebno istaknuvši ukidanje MMPI-II testa kojim su hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a bili ponižavani.

Ocjenivši kako se ozračje prema braniteljima oboljelima od PTSP-a danas uvelike promijenilo, podsjetila je i na nove odredbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji se odnose na ovaj dio braniteljske populacije. Ministrica Kosor naglasila je i kako je pri njihovu prihvaćanju isključivo poštivana riječ struke.

Kazavši kako se zajedničkim naporima mora učiniti sve da nijedan branitelj koji je obolio od PTSP-a ne ostane neprepoznat i zaboravljen, podsjetila je na promjene u ustroju sustava centara za psihosocijalnu pomoć, a u cilju veće učinkovitosti i pomoći i braniteljima oboljelima od PTSP-a.

Potpredsjednica Vlade ministrica Kosor Izrazila je i zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP te vjeru u daljnje poboljšanje zajedničke suradnje, priopćeno je iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙