FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz cijelog svijeta stižu osude napada u Indiji

ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Iz cijelog svijeta stižu unedjelju osude napada u Indiji u kojima je u subotu, u simultanimeksplozijama u glavnom gradu New Delhiju, poginula najmanje 61 osoba,a više od 180 je ranjeno.
ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Iz cijelog svijeta stižu u nedjelju osude napada u Indiji u kojima je u subotu, u simultanim eksplozijama u glavnom gradu New Delhiju, poginula najmanje 61 osoba, a više od 180 je ranjeno.

Europska povjerenica za vanjske odnose Benita Ferrero-Waldner je izrazila "šok" i "zaprepaštenost" napadima u glavnom indijskom gradu, osudivši "kukavički čin protiv nevinih ljudi".

Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer je, uz riječi osude, istaknuo da se "takva vrst nasilja, koja pokazuje prezir prema ljudskim bićima, ne može ničim opravdati".

Rusija je izrazila "žalost i gnušanje pred neljudskim terorističkim akcijama", ocijenivši da su "teroristi još jednom pokazali da im ništa nije sveto te da ih motivira zasljepljujuća okrutnost i mržnja prema cijelom čovječanstvu".

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai je podsjetio na važnost "proširenja rata protiv terorizma na cijeli svijet". Izrazivši sućut indijskoj vladi zbog tih napada i 100 mrtvih u željezničkoj nesreći, koja se dogodila istog dana, Karzai je kazao da Indija i Afganistan grade "prijateljske i povijesne" odnose.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova također je osudilo val bombaških napada u New Delhiju i izrazilo sućut indijskoj vladi, narodu i obiteljima žrtava. Prema riječima glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova Hamida Reze Assefija, "akcije u kojima su ubijeni nevini ljudi protive se svim ljudskim načelima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙