FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić uputio izraze sućuti jordanskom kralju Abdulahu II.

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Povodom terorističkih napada kojisu se u srijedu navečer dogodili u Amanu, hrvatski predsjednik StjepanMesić uputio je jordanskom kralju Abdulahu II. brzojav sućuti,priopćeno je u četvrtak iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Povodom terorističkih napada koji su se u srijedu navečer dogodili u Amanu, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je jordanskom kralju Abdulahu II. brzojav sućuti, priopćeno je u četvrtak iz Ureda Predsjednika.

"U povodu terorističkih napada koji su se dogodili u Amanu i u kojima je poginulo više desetaka civila, izražavam iskrenu sućut Vama osobno i prijateljskom jordanskom narodu", stoji u Mesićevoj sućuti jordanskom kralju.

"Oštro osuđujemo terorizam i terorističke napade koji su sredstvo postizanja političkih ciljeva i u kojima strada nedužno civilno stanovništvo", istaknuo je hrvatski predsjednik.

Prema službenim podacima u eksplozijama koje su se u srijedu navečer dogodile u tri hotela u glavnom jordanskom gradu Amanu poginulo je 56 osoba, dok su 102 ranjene.

Prema službenom priopćenju među poginulima je 11 stranaca (jedan Saudijac, jedan Palestinac, pet Iračana, tri Kineza i jedan Indonežanin).

Za sada je utvrđen identitet 26 poginulih. Svi ranjeni još su u bolnicama.

Prema službenim izvorima, jordanske su vlasti uhitile nekoliko osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u podmetanju eksplozija.

Prema podacima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, na popisima poginulih i ranjenih nakon terorističkih napada u Amanu nema hrvatskih državljana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙