FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: od 1. siječnja ribari će kupovati pogonsko gorivo putem kartica

MLINI, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković najavio je danas da će ribari,umjesto dosadašnjeg plavog dizela, od 1. siječnja iduće godinekupovati pogonsko gorivo putem kartica, a država će ih subvencioniratipo fakturi prodane ribe.
MLINI, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković najavio je danas da će ribari, umjesto dosadašnjeg plavog dizela, od 1. siječnja iduće godine kupovati pogonsko gorivo putem kartica, a država će ih subvencionirati po fakturi prodane ribe.

Na taj način će se lakše moći kontrolirati potrošnja goriva, što će pridonijeti i sprječavanju sive ekonomije, rekao je ministar Čobanković otvarajući 10. susret ribara Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji se održava u Mlinima pokraj Dubrovnika.

Vlada će ovakvim načinom subvencioniranja pomoći ribarima, a olakšat će se i način vođenja evidencije o količinama uzgojene ribe, što će biti vrlo važno prilikom predstojećih pregovora s EU o kvotama u ribarstvu, ocijenio je Čobanković.

Ministarstvo poljoprivrede, rekao je Čobanković, uključilo se u projekt obnove i modernizacije ribarske flote te će za subvencioniranje kamate na kredite za izgradnju ribarskih brodova izdvojiti 40 milijuna kuna.

Predsjednik Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo HOK-a Tonči Božanić rekao je kako je riblji fond neiscrpno obnovljivo bogatstvo Hrvatske, a upravo njegovo očuvanje tema je ovogodišnjeg jubilarnog 10. susreta ribara HOK-a.

Državni tajnik za more Branko Bačić među ostalim je najavio izmjene u načinu financiranja projekta obnove i modernizacije ribarske flote.

Skup je okupio 200 ribara te predstavnike stručnih i znanstvenih institucija i ustanova, kao i nadležnih državnih tijela.

Na dvodnevnom skupu raspravljat će se i o koncesiji na pomorskom dobru te o poticajima za ulovljenu ribu, a bit će održan i okrugli stol na kojemu će biti riječi o pravilniku o obavljanju gospodarskog ribolova na moru i drugim problemima koji tište hrvatske ribare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙