FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porastao prodaja i otkup proizvoda poljoprivrede

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvodapoljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u rujnu ove godineiznosila 551,9 milijuna kuna, što je za 11,9 posto više nego u istomprošlogodišnjem mjesecu.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u rujnu ove godine iznosila 551,9 milijuna kuna, što je za 11,9 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba iznosila 344,25 milijuna kuna i viša je za 16,3 posto nego u rujnu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 207,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 5,3 posto u odnosu na rujan prošle godine.

Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupnog otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u rujnu najveći udio, od 29 posto, čini grubo obrađeno drvo (159,9 milijuna kuna).

Slijedi sirovo kravlje mlijeko na koje se odnosi 15,8 posto ukupnog otkupa i prodaje (87,3 milijun kuna), zatim žive svinje s udjelom od 9,3 posto te uljano sjemenje i plodovi s udjelom u ukupnoj prodaji i otkupu od 6,7 posto.

Živa perad u strukturi ukupne prodaje odnosno otkupu sudjeluje s 6,5 posto, neprerađeni duhan s 6,3 posto, živa goveda s 5,1 posto, bilje za proizvodnju šećera s 3,4 posto te vino s udjelom od 3,3 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙