FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Đurđevcu otvorena ULO hladnjača za skladištenje voća

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Nova ULO hladnjača za skladištenjevoća tvrtke Natura Agro d.o.o., investicija vrijedna 20 milijuna kuna,otvorena je danas u Đurđevcu.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Nova ULO hladnjača za skladištenje voća tvrtke Natura Agro d.o.o., investicija vrijedna 20 milijuna kuna, otvorena je danas u Đurđevcu.

Riječ je o modernoj potpuno automatiziranoj i kompjuteriziranoj hladnjači za voće građenoj po talijanskoj tehnologiji sa kontroliranom atmosferom, čiji je kapacitet 3.100 tona.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva sufinanciralo je izgradnju hladnjače sa dva milijuna kuna, Koprivničko-križevačka županija sa 500 tisuća kuna, a ostala sredstva pribavila je tvrtka Natura Agro.

U hladnjači će se skladištiti jabuke iz vlastitog voćnjaka površine 30 hektara, čime će se popuniti polovina kapaciteta hladnjače.

Otvarajući hladnjaču, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković je istaknuo da Ministarstvo radi na uspostavi sustava za prihvat, skladištenje, pakiranje i plasman voćarskih proizvoda.

Trenutačno je u Hrvatskoj 30.000 tona skladišnog prostora u ULO komorama, kazao je ministar najavljujući izgradnju osme komore, sufinancirane od strane Ministarstva. Nakon toga bi, krajem iduće godine, Hrvatska trebala imati ukupno 45.000 tona skladišnog prostora u tim hladnjačama, koliko joj je i potrebno, ustvrdio je Čobanković.

Pohvalio je tvrtku Natura Agro koja je u posljednje četiri godine u razvoj novih poljoprirvednih tehnologije uložila ukupno 75 milijuna kuna.

Sljedeće godine, kako su istaknuli u tvrtki, planiraju posaditi 20 hektara voćnjaka, čime će vlastita proizvodnja jabuka doseći 2.000 tona.

Natura Agro otkupljuje jabuke prve klase sa područja Koprivničko-križevačke županije te pruža usluge skladištenja jabuka u novoj hladnjači.

U Đurđevcu se danas održava tradicionalni susret, Dan voća Koprivničko-križevačke županije, na kojem sudjeluju 53 voćara, ponajviše iz Podravine i Prigorja, te iz Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Zagrebačke županije.

(Hina) xtp/xon ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙