FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn: Prodaja hrvatskih nekretnina Talijanima bilateralno je pitanje

BRUXELLES, 9. studenog 2005. (Hina) - Pitanje nemogućnosti datalijanski državljani kupuju nekretnine u Hrvatskoj bilateralno jepitanje, koje Europska komisija ne uključuje u godišnja izvješća onapretku, izjavio je u srijedu u Bruxellesu povjerenik za proširenjeOlli Rehn.
BRUXELLES, 9. studenog 2005. (Hina) - Pitanje nemogućnosti da talijanski državljani kupuju nekretnine u Hrvatskoj bilateralno je pitanje, koje Europska komisija ne uključuje u godišnja izvješća o napretku, izjavio je u srijedu u Bruxellesu povjerenik za proširenje Olli Rehn.

Na upit novinara zašto se u izvješću o napretku Hrvatske, koje je Komisija objavila u srijedu ne navodi "diskriminacija talijanskih građana u odnosu na druge državljane EU-a kod kupovine nekretnina", Rehn je odgovorio da "bilateralna pitanja ne uključujemo u naša redovita izvješća, a Europska komisija se za njih počinje zanimati tek ako je u pitanju kršenje europskog zakonodavstva".

Rehn je dodao da Komisija "proučava to pitanje i očekuje daljnje informacije iz Hrvatske", te da na tom pitanju "surađuje u dobroj vjeri s talijanskom i hrvatskom vladom".

Strani državljani kao fizičke osobe u Hrvatskoj mogu kupiti nekretnine po načelu reciprociteta između njihove matične države i Hrvatske. Italija nije na popisu država za koje vrijedi načelo reciprociteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙