FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FutureLab najavio širenje u istočnoj Europi

BEČ, 4. studenog 2005. (Hina/APA) - Austrijski lanac laboratorijaFutureLab nastavlja planirano širenje u srednjoj i istočnoj Europi panakon akvizicija u Mađarskoj, Češkoj i Švicarskoj najavljuje i planakvizicija laboratorija u Hrvatskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj.
BEČ, 4. studenog 2005. (Hina/APA) - Austrijski lanac laboratorija FutureLab nastavlja planirano širenje u srednjoj i istočnoj Europi pa nakon akvizicija u Mađarskoj, Češkoj i Švicarskoj najavljuje i plan akvizicija laboratorija u Hrvatskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj.

U Slovačkoj je FutureLab upravo preuzeo 55-postotni udio u laboratorijskoj grupi za medicinsku dijagnostiku Aliatros, vlasniku šest laboratorija u državnim bolnicama. Aliatros je s oko 100 zaposlenih i godišnjim prometom od dva milijuna eura treća po veličini privatna laboratorijska grupa u Češkoj, objavio je FutureLab.

Novom akvizicijom FutureLab je dodatno ojačao svoju ionako snažnu poziciju u srednjoj i istočnoj Europi, kazao je izvršni direktor Michael Havel, napominjući da planirano umrežavanje EDV-sustava i grupe FutureLab-a još u ovoj godini podrazumijeva zajedno s primjenom novih uređaja i novih standarda kvalitete "ogroman skok" za slovačku grupu.

Cijena akvizicije iznosi zajedno s dogovorenim poboljšanjima oko jedan milijun eura a ugovor je već potpisan. Državna agencija za kontrolu tržišne utakmice već je odobrila transakciju.

FutureLab će ove godine ponajprije zahvaljujući novim akvizicijama povećati promet na 50 milijuna eura, čime će on biti učetverostručen u odnosu na prošlogodišnjih 12,5 milijuna eura. Grupa trenutno ima tisuću zaposlenih, od čega 600 u Mađarskoj a 140 u Austriji.

Što se tiče njegove vlasničke strukture, 50 posto dionica u vlasništvu je Wiener Staedtische Versicherung a ostatak dvjema privatnim zakladama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙