FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić: ne dolazi u obzir poskupljenje struje u 2006.

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić izjavio je danas da ne dolazi u obzirnikakvo poskupljenje električne energije iduće godine.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić izjavio je danas da ne dolazi u obzir nikakvo poskupljenje električne energije iduće godine.

Izvršene analize poslovanja HEP-a u Ministarstvu gospodarstva pokazuju da su moguće uštede u racionalnijem poslovanju HEP-a i više od 3 posto, te ne dolazi u obzir nikakvo poskupljenje električne energije slijedeće godine, izjava je ministra Vukelića objavljena iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Mogućnost da HEP iduće godine zatraži od Vlade poskupljenje struje za dva do tri posto, ako analize pokažu da sa sadašnjom cijenom ne mogu pozitivno poslovati, ovih je dana u Cavtatu najavio predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak.

Električna energija poskupila je 1. rujna ove godine i to pet posto za kućanstva, a šest posto za gospodarstvo.

HEP je svoj zahtjev za tim poskupljenjem cijena, koje se nisu mijenjale od 2002., objašnjavao porastom troškova poslovanja, posebice visokim rastom cijena energetskog goriva te potrebnim ulaganjima u elektroenergetski sustav.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙