FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uzvratni susret mladih reprezentacija Hrvatske i SCG igrat će se u Velikoj Gorici

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Uzvratna utakmica dodatnihkvalifikacija za plasman na EP 2006. između mladih reprezentacijaHrvatske i Srbije i Crne Gore igrat će se 16. studenoga u VelikojGorici na stadionu Radnika, odlučio je danas Hrvatski nogometnisavez.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na EP 2006. između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore igrat će se 16. studenoga u Velikoj Gorici na stadionu Radnika, odlučio je danas Hrvatski nogometni savez.

Uz Veliku Goricu, kandidat za domaćinstvo te utakmice bio je i Split. Iz HNS-a se doznaje da je Velika Gorica bila želja i stručnog stožera naše mlade reprezentacije, koji smatra da je najbolje ostati na "pobjedničkom terenu". Naime, naša mlada reprezentacija je sve domaće utakmice kvalifikacija za EP 2006. odigrala na stadionu Radnika u Velikoj Gorici, i u svih pet susreta ubilježila je pobjede. Pritom se naša mreža samo jednom zatresla, u susretu protiv Islanda. U Velikoj Gorici su pobijeđene Mađarska (1:0), Bugarska (1:0), Island (2:1), Malta (1:0) i Švedska (1:0).

Maksimalni kapacitet stadiona Radnika procjenjuje se na oko osam tisuća gledatelja i to bi mogao biti značajan problem, budući da se očekuje velika potražnja za ulaznicama. Utakmica u Velikoj Gorici igrat će se u poslijepodnevnom terminu (početak je u 14,00 sati).

U prvom susretu, koji se igra 12. studenoga, domaćin je reprezentacija Srbije i Crne Gore. No, NS SCG još nije odredio na kojem će se stadionu igrati ta utakmica.

S obzirom da se radi o susretima visokog rizika mala je vjerojatnost da će biti organiziranih odlazaka navijača iz Hrvatske u Srbiju i Crnu Goru, i obratno. U HNS-u smatraju da je najbolje da ne bude gostujućih navijača, a u prilog tome navode primjer iz kvalifikacija za EP 2000., kada su igrale A reprezentacije Hrvatske i tadašnje SRJ. Tada su domaćini bili Zagreb i Beograd, a obje su utakmice protekle bez većih izgreda zahvaljujući tome što u Zagrebu nije bilo navijača iz Srbije i Crne Gore, a ni hrvatskih u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙