FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split i Velika Gorica najbliži domaćinstvu utakmice protiv SCG

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Split i Velika Gorica najbliži sudomaćinstvu utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije iCrne Gore koje se sastaju u razigravanju za plasman na EP 2006.,rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog nogometnogsaveza.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Split i Velika Gorica najbliži su domaćinstvu utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore koje se sastaju u razigravanju za plasman na EP 2006., rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog nogometnog saveza.

Ostali kandidati su Rijeka i Varaždin. Prva utakmica igra se 12. studenoga u Srbiji i Crnoj Gori, a uzvrat je četiri dana kasnije u Hrvatskoj. S obzirom da se radi o susretu visokog rizika mala je vjerojatnost da će biti organiziranih odlazaka navijača iz Hrvatske u Srbiju i Crnu Goru i obratno. U HNS-u smatraju da je najbolje da ne bude gostujućih navijača, a u prilog tome navode primjer iz kvalifikacija za EP 2000., kada su igrale A reprezentacije Hrvatske i tadašnje SRJ. Tada su domaćini bili Zagreb i Beograd, a obje su utakmice protekle bez većih izgreda zahvaljujući tome što u Zagrebu nije bilo navijača iz Srbije i Crne Gore, a ni hrvatskih u Beogradu.

U sklopu priprema za dvoboj mladih reprezentacije Hrvatske i SCG sljedećeg tjedna u Beogradu bi se trebali sastati predstavnici HNS-a i Nogometnog saveza SCG.

Na tiskovnoj konferenciji nije zaobiđen ni napadač Boca Juniorsa Daniel Biloš, koji još nije donio odluku o tome hoće li nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Intenzivni kontakti predstavnika HNS-a i Biloša traju od ljeta ove godine, a u HNS najavljuju da će uskoro ponovno razgovarati s Bilošem. Hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar u više je navrata rekao da će Biloš, ukoliko želi igrati za Hrvatsku na SP u Njemačkoj, morati donijeti odluku najkasnije do ranog proljeća sljedeće godine. Glavni razlog Biloševoj neodlučnosti je taj što se još uvijek nada da će dobiti poziv argentinskog izbornika Josea Pekeramana.

Atmosferu na današnjoj pressici podiglo je pitanje voditeljice HTV-ove emisije "Ništa osobno", koju je zanimalo što bi izbornik Kranjčar poduzeo da se netko od reprezentativaca javno deklarira kao homoseksualac.

"To je osobna stvar svakog pojedinca, meni to ne smeta. No, ne vjerujem da ih ima u našoj reprezentaciji", odgovorio je Kranjčar.

Što se tiče nastupa A reprezentacije do SP u Njemačkoj, zasad je potvrđeno naše gostovanje u Hong Kongu krajem siječnja 2006., te utakmice protiv Austrije (u gostima) i Rumunjske (kod kuće), koje bi trebale biti odigrane između 20. i 31. svibnja sljedeće godine. Postoji velika mogućnost da Hrvatska od 11. do 13. studenoga ove godine zaigra na turniru u Iranu, gdje bi, osim domaćina, još nastupili Togo i Paragvaj.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković naglasio je da će Savez sve učiniti kako bi sljedeće godine u Zagrebu gostovala reprezentacija Engleske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙