FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klizanje: vrhunska kokurencija na "Zlatnoj pirueti"

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Tridesetosma "Zlatna pirueta"ugostit će u Zagrebu od 11. do 13. studenog vrhunske klizače iz 24zemlje i četiri kontinenta, kazala je Jasna Pivac, predsjednicaProvedbenog odbora ove jedne od najstarijih priredbi ne samo kod nas,nego i u svijetu na posebnoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Tridesetosma "Zlatna pirueta" ugostit će u Zagrebu od 11. do 13. studenog vrhunske klizače iz 24 zemlje i četiri kontinenta, kazala je Jasna Pivac, predsjednica Provedbenog odbora ove jedne od najstarijih priredbi ne samo kod nas, nego i u svijetu na posebnoj konferenciji za novinare.

Tako velikom odazivu vrijedni organizatori su se i nadali nakon što je Hrvatska i Zagreb treći puta dobila organizaciju seniorskog prvenstva Europe 2008. godine. U Zagreb dolazi 28 klizača, 25 klizačica, 10 plesnih i 4 sportska para, a ukupno će u Domu sportova nastupiti 14 nacionalnih prvaka.

Konkurencija će tako ove sezone biti iznimna jer u Zagrebu će se naći imena kao što su Jelena Sokolova i Ilija Klimkin iz Rusije, Alisa Drei i Ari Pekka Numenkari iz Finske, Diana Poth iz Mađarske, a naša glavna uzdanica bit će Idora Hegel, koja brani zlatno odličje. Hegel se upravo se vratila iz Pekinga gdje je sudjelovala na drugom ovogodišnjem Grand Prix natjecanju.

Osim Idore Hegel na "Zlatnoj pirueti" će nastupiti i naše mlade snage Marija Dikanović, Željka Krizmanić, Helena Pozoević i Dora Strabić, te Boris Martinec i Josip Gluhak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙