FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prag: sastanak Polančeca s pet najvećih čeških touroperatera

ZAGREB/PRAG, 11. listopada 2005. (Hina) - U sklopu službenog posjetaizaslanstva hrvatske Vlade Češkoj danas je u Pragu održan radnisastanak potpredsjednika Vlade Damira Polančeca s direktorima petnajvećih čeških touroperatera, a osim o turističkoj suradnji dvijezemlje razgovarali su i o privatizaciji te mogućnostima investiranja uhrvatskom turizmu.
ZAGREB/PRAG, 11. listopada 2005. (Hina) - U sklopu službenog posjeta izaslanstva hrvatske Vlade Češkoj danas je u Pragu održan radni sastanak potpredsjednika Vlade Damira Polančeca s direktorima pet najvećih čeških touroperatera, a osim o turističkoj suradnji dvije zemlje razgovarali su i o privatizaciji te mogućnostima investiranja u hrvatskom turizmu.

O tome je danas izvijestila savjetnica predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) iz Praga Mirjana Žilić, napomenuvši da je sastanku s hrvatske strane osim Polančeca prisustvovao i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić te direktor HTZ-a u Pragu Antun Plenković.

Među češkim touroperaterima bili su generalni direktori i vlasnici "Čedoka", "Vitkovice Toursa", "Fischera", "Alexandrie" te "Firo-Toura".

Polančec je u svom izlaganju, izvještava Žilić, istaknuo važnost češkog tržišta za hrvatski turizam. Unatoč tome, kako je kazao, češki investitori do sada nisu pokazali veće zanimanje za ulaganje u hrvatski turizam, što je ocijenio 'začuđujućim'. Nagovijestio je i neke promjene u zakonodavstvu koje se tiču turizma.

S obzirom da je Hrvatska ove godine jedino s češkog tržišta zabilježila blage minuse turističkog prometa Niko Bulić je na današnjem sastanku u Pragu najavio pojačavanje promocije u Češkoj za iduću godinu.

Češki su se predstavnici na sastanku pak osim za ulaganja u turistički portfelj zanimali i za rješavanje konkretnih problema koje imaju njihovi turistički pratitelji grupa u Hrvatskoj.

Govorilo se i o uvođenju nove stope PDV-a od 10 posto od iduće godine za hotelske usluge, o subvencijama za organizirani turistički promet u Hrvatskoj koje se iduće godine ukidaju te mogućnostima drugačije potpore za tu vrstu putovanja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙