FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Indiji ustrijeljen jedan od najtraženijih razbojnika

LUCKNOW, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najtraženijihindijskih razbojnika povezan s dvadesetak ubojstava i stotinu otmica,ustrijeljen je nakon žestokoga okršaja, priopćila je u utorakpolicija.
LUCKNOW, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najtraženijih indijskih razbojnika povezan s dvadesetak ubojstava i stotinu otmica, ustrijeljen je nakon žestokoga okršaja, priopćila je u utorak policija.

Brkati Nirbhay Gujjar naoružan automatskim oružjem, više od desetljeća izazivao je kaos u kanjonima središnjega dijela države Madhya Pradesh i na sjeveru Uttar Pradesha.

Otimao je sitne trgovce i imućne farmere i ubijao ih ako ne bi dobio otkupninu, objavila je policija. Gujjaru je bilo pedesetak godina, a ustrijelili su ga policijski specijalci u državi Uttar Pradeshu u ponedjeljak.

"Motrili smo njegovo kretanje i čim smo dobil potvrdu gdje je, poslali smo specijalce oni su ga napokon sredili", rekao je šef policije Uttar Pradesha Yashpal Singh.

Najpoznatijom indijskim razbojnikom smatra se Phoolan Devi koju su zvali Kraljica razbojnika. Bila je žena iz niže kaste, a oružje je uzela u ruke nakon što su je grupno silovali pripadnici više kaste.

Predala se nakon višegodišnje razbojničke aktivnosti, poslije postala član parlamenta, a 2001. ustrijeljena je ispred službene rezidencije u Delhiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙