FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijac proveo 54 godine u mentalnoj bolnici čekajući suđenje

NEW DELHI, 14. listopada 2005. (Hina/DPA) - Machal Lalung (77) uindijskoj državi Assam nedavno je pušten na slobodu nakon što jeproveo 54 godine u bolnici za mentalne bolesnike čekajući na suđenje.
NEW DELHI, 14. listopada 2005. (Hina/DPA) - Machal Lalung (77) u indijskoj državi Assam nedavno je pušten na slobodu nakon što je proveo 54 godine u bolnici za mentalne bolesnike čekajući na suđenje.

"Ne znam zašto sam uhićen ni kad je to bilo. Prošlo je toliko godina", rekao je Lalung. Indijac je predan na skrb svom nećaku nakon što je Nacionalno povjerenstvo za ljudska prava provelo inspekciju i pronašlo ga u bolnici.

Prema dokumentima indijske policije Lalung je uhićen zbog "voljnog nanošenja teških ozljeda oružjem ili nekim drugim sredstvom". Nakon uhićenja utvrđeno je da je mentalno nestabilan i smješten je u bolnicu. Liječnici su 1967. godine utvrdili da je on ipak dovoljno zdrav za suđenje, ali ništa se nije dogodilo. Uprava bolnice je 1996. godine pisala sudskim vlastima tvrdeći da je Lalung rehabilitiran, ali opet nije bilo odgovora.

U Indiji mnogi zatvorenici ostanu zaboravljeni i čekajući na suđenje provedu u zatvoru više godina nego što bi proveli da su dobili maksimalnu kaznu za prijestupe koje su počinili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙