FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Muzeja Vinkovci u novim prostorma

VINKOVCI, , 7. studenog 2005. (Hina) - Uprava Gradskog muzeja Vinkovciod danas djeluje u obnovljenm prostorima nekadašnje zgrade sudskogzatvora u središtu Vinkovaca.
VINKOVCI, , 7. studenog 2005. (Hina) - Uprava Gradskog muzeja Vinkovci od danas djeluje u obnovljenm prostorima nekadašnje zgrade sudskog zatvora u središtu Vinkovaca.

Na prigodnoj svečanosti održanoj večeras ispred ulaza u nove prostorije muzejske Uprave, o značenju vinkovačkoga gradskog muzeja govorili su ravnatelj te muzejske ustanove Stjepan Jozić, gradonačelnik Vinkovaca dr. Mladen Karlić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U obnovu novih prostora Županija, Ministarstvo kulture i sam Muzej uložili su oko milijun kuna.

Osim prostora za upravu u obnovljenoj zgradi nalaze se i novi muzejski depoi, te prostor za radionice za keramiku i metal.

U sklopu radova na uređenju uređen je i Lapidarij, u koji su izloženi kameni spomenici rimske kulture koji su dosad bili u parku ispred zgrade Gradskog muzeja.

Želja vinkovačkih muzealaca je da u bivšim prostorima uprave na prvom katu glavne muzejske zgrade iduće godine bude dovršena izrada stalnog arheološkog postava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙