FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina će potrošiti 180 milijardi za obnovljive energije

PEKING, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kina je u ponedjeljak objavilada je odlučila u sljedećih 15 godina potrošiti 180 milijardi dolarakako bi udio obnovljive energije u ukupnoj potrošnji povećala sa 7 na15 posto.
PEKING, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kina je u ponedjeljak objavila da je odlučila u sljedećih 15 godina potrošiti 180 milijardi dolara kako bi udio obnovljive energije u ukupnoj potrošnji povećala sa 7 na 15 posto.

Zamjenik ministra Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme Zhang Guobao predstavio je plan na međunarodnom kongresu o obnovljivoj energiji u Pekingu i objasnio da će "obnovljive energije, među kojima su solarna energija, energija vjetra i vodena energija, Kini pružiti veću energetsku sigurnost i omogućiti joj da ostvari velik napredak na gospodarskom planu kao i u akciji zaštite okoliša i borbi protiv siromaštva".

Tijekom sljedećih 15 godina Kina će aktivno razvijati energiju koju dobiva iz obnovljivih izvora što će joj omogućiti da svake godine zamijeni energiju koju trenutačno dobiva od deset milijuna tona nafte, dodao je zamjenik ministra.

Europski povjerenik za okoliš Stavros Dimas naglasio je da bi za Kinu bilo jako važno razviti korištenje obnovljive energije kako bi smanjila svoju ovisnost od nafti i ublažila nestašicu energije.

Za nekoliko godina Kina bi mogla nadmašiti Sjedinjene Države po količini ispuštenih stakleničkih plinova.

Dimas je naglasio da je Kina od nekih tvornica zatražila da za 46 posto smanje ispuštanje sumpornog dioksida.

Tijekom Olimpijskih igara u Pekingu 2006. kvaliteta zraka bit će bolja nego sada i podjednako dobra kao tijekom igara u Ateni, zaključio je Dimas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙