FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Razgovarali Šeks i Voronjin

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u četvrtak moldavskog predsjednika VladimiraVoronjina u sklopu njegovog službenog posjeta Hrvatskoj, priopćeno jeiz Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u četvrtak moldavskog predsjednika Vladimira Voronjina u sklopu njegovog službenog posjeta Hrvatskoj, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

U razgovoru predsjednika Hrvatskog sabora i moldavskog predsjednika bilo je riječi o otvaranju pristupnih pregovora između Hrvatske i Europske unije, predstojećem sastanku na vrhu predsjednika država srednje Europe, koji se održava u petak i subotu u Zagrebu, te o mogućnostima za daljnje intenziviranje prijateljskih bilateralnih odnosa.

Kako je priopćeno, Voronjin je izrazio zadovoljstvo time što se odnosi između Hrvatske i Europske unije nastavljaju pozitivno razvijati, iako je nakon odbacivanja europskog ustava na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj bilo i zahtjeva da se zaustavi daljnje proširenje Unije.

Šeks je u vezi s tim izrazio spremnost da Moldaviji budu prenesena iskustva iz procesa priključenja EU u okviru parlamentarne dimenzije, za što je na moldavskoj strani postoji interes, priopćeno je. On je predložio uspostavu kontakata na razini odgovarajućih odbora između moldavskog i hrvatskog parlamenta, što je moldavski predsjednik podržao, priopćeno je.

Voronjin je isto tako izvijestio o situaciji u Transdnjestriji, naglasivši kako ona predstavlja prijetnju regionalnoj, ali i međunarodnoj sigurnosti. Predsjednik Hrvatskog sabora je zajamčio punu podršku Hrvatske očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Moldavije, priopćeno je.

Voronjin se u srijedu sastao sa svojim hrvatskim kolegom, predsjednikom Stjepanom Mesićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙