FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "Evgenija Onjegina" u splitskom HNK

SPLIT,7. studenoga 2005.(Hina) - Splitsko će Hrvatsko narodno kazališteu subotu, 12. studenog, izvesti prvu opernu premijeru u novoj sezoni,"Evgenija Onjegina" Petra Iljiča Čajkovskog u režiji Petra Selema ipod ravnanjem maestra Ivana Repušića.
SPLIT,7. studenoga 2005.(Hina) - Splitsko će Hrvatsko narodno kazalište u subotu, 12. studenog, izvesti prvu opernu premijeru u novoj sezoni, "Evgenija Onjegina" Petra Iljiča Čajkovskog u režiji Petra Selema i pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.

"Evgenij Onjegin", kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, na splitske se daske vraća nakon punih 19 godina.

"To je spoj mladosti i iskustva, i izvedbu te najbolje opere Čajkovskoga temeljimo na splitskim glazbenim snagama, uz gostovanja mnogih inozemnih pjevača", kazao je mladi maestro Repušić, dodavši kako je to za njega, do sada, najveći izazov.

U studenom će "Evgenij Onjegin" biti izveden šest puta s dvostrukim pjevačkim podjelama, kazao je redatelj Selem, "što bi svakoj izvedbi trebalo dati dodatnu draž".

Uloge, uz ine, tumače Fedor Možajev, Alen Ruško, Natalija Ušakova, Tomislav Mužek, Saša Jakelić, Ivica Čikeš, Ante Jerkunica, Martina Tomčić, Žana Marendić-Bučević, Maria Bogaverdeš i drugi.

Za razliku od dosadašnje prakse, kad to rade članovi baletnog ansambla, pjevači će ovaj put i plesati, budući da je, kako je kazao Selem, riječ o društvenim plesovima, što pridonosi dodatnoj zanimljvosti predstave.

Autor je scenografije Ivo Knezović, kostimografije Dora Argento i koreografije Anton Marinić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙