FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - ponedjeljak, 7. studenog

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 7. studenoga.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. studenoga.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković će na konferenciji za novinare izvijestiti o svim provedenim mjerama za nedavne pojave ptičje gripe i dati osvrt na mjere propisane naredbama za držanje peradi i pernate divljači, njihov promet i lov, (Ministarstvo poljoprivrede, Ul. grada Vukovara 78, 11 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac će na konferenciji za novinare govoriti o eksperimentalnom nastavnom planu i programu za školsku godinu 2005/2006. koji se zasad provodi u 49 osnovnih škola, (Ministarstvo znanosti, Trg hrvatskih velikana 6, 10 sati).

ZAGREB - "Tjedan fizike" od 7. do 12. studenoga s nizom znanstveno- kulturnih i popularno- znanstvenih događanja otvorit će ministar Dragan Primorac u Klubu Studentskog centra, (SC, Savska 25, 11 sati).

JELSA/HVAR - Svečano obilježavanje početka izgradnje prve etape sustava odvodnje u središnjem dijelu Hvara od Jelse do Vrboske. Radove bi trebao otvoriti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Vrijednost investicije je 20 milijuna kuna, a cjelokupan projekt izgradnje sustava odvodnje na Hvaru iznosi 42 milijuna kuna. Svečanost u Jelsi počinje u 12,30 sati, a okupljanje novinara je u Splitu u 9 sati ispred Lučke kapetanije.

SPLIT - Na Županijskom sudu u Splitu se, nakon jednotjedne stanke, nastavlja suđenje osmorici bivših vojnih policajaca optuženih za ratni zločin nad civilima 1992. godine u Vojno istražnom centru Lora u Splitu. Nakon što je do sada ispitan veći dio svjedoka iz Hrvatske te Srbije i Crne Gore, za ovaj tjedan najavljeno je ispitivanje svjedoka iz Hrvatske, također bivših zatočenika Lore i drugih osoba koje imaju saznanja o tim događajima, a koji se do sada nisu odazvali sudskom pozivu, (Županijski sud, 9 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige dr. Mate Granića "Vanjski poslovi - iza kulisa politike" u izdanju Algoritma bit će u Hrvatskom novinarskom društvu, (Perkovčeva 2, 12 sati).

ZAGREB - Predstavnici Sindikata javnih službi će na konferencija za novinare izvijestiti o pregovorima o osnovici za izračun plaća i drugim materijalnim pravima u javnim službama za 2006. i drugim temama, (Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Trg maršala Tita 4, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenih na poslovima razminiranja bit će o problemima zbog nedonošenja zakona o humanitarnom razminiranju, problemima u AKD Mungos i stanju u razminiranju, (HUS, Trg kralja P. Krešimira IV 2, 10 sati).

ZAGREB - Na sastanku nekoliko romskih udruga, na kojeg poziva Udruga Roma Hrvatske, bit će riječi o izvještaju Vijeća romske nacionalne manjine Zagreba i Zagrebačke županije i drugim temama, (Tribine grada Zagreba, Kaptol 27, 11 sati).

ZAGREB - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika upriličuje konferenciju za novinare povodom objave nominacija za Nagrade hrvatskog glumišta 2005., (HDDU, Amruševa 19, 12 sati).

RIJEKA - Predstavljanje restauriranih knjiga i arhivalija Spomeničke knjižnice i zbirke Ivana Mažuranića, hrvatskog pjesnika i bana, bit u Villi Ružić na Pećinama u Rijeci, sjedištu te knjižnice i zbirke. Knjige i arhivalije drugu godinu za redom se reastauriraju novcima Grada Rijeke, (11,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙