FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kašmir: Otvoren prijelaz za humanitarnu pomoć preko linije razdvajanja

KAŠMIR, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Pakistan i Indija u ponedjeljaksu otvorili prvi slobodan prijelaz na liniji razdvajanja koja dijelihimalajsko kašmirsko područje, kako bi humanitarnim ekipama kojedopremaju pomoć stradalima u potresu u Pakistanu 8. listopada olakšaliprolaz, izvijestili su u ponedjeljak mediji.
KAŠMIR, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Pakistan i Indija u ponedjeljak su otvorili prvi slobodan prijelaz na liniji razdvajanja koja dijeli himalajsko kašmirsko područje, kako bi humanitarnim ekipama koje dopremaju pomoć stradalima u potresu u Pakistanu 8. listopada olakšali prolaz, izvijestili su u ponedjeljak mediji.

"Granica je otvorena za prolaz humanitarne pomoći", rekao je pakistanski general Tahir Naqvi, dok su se vojni i politički dužnosnici dviju zemalja rukovali pred fotoreporterima.

Iz Indije je preko linije razdvajanja do sada prešlo 25 kamiona s humanitarnom pomoći, a u predstojećih nekoliko dana tim će dijelom biti omogućen i prolaz ljudima, izvijestili su pakistanski i indijski dužnosnici.

"Ovo je povijesni trenutak", zaključio je dužnosnik indijske pokrajine Jammu B.R.Sharma. "Ovo je prvi izraz solidarnosti, način da se pokaže da treba učiniti sve kako bi se pomoglo ugroženima s druge strane linije. Nadamo se da će nesmetani prolaz osobama biti omogućen do 14. studenoga", rekao je Sharma.

Na liniji razdvajanja trebalo bi biti otvoreno ukupno pet prijelaza, od kojih dva tijekom ovog tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙