FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljena 40. obljetnica Hidroelektrane "Dubrovnik"

DUBROVNIK, 6. studenog 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću uDubrovniku je danas proslavljena 40. obljetnica Hidroelektrane"Dubrovnik".
DUBROVNIK, 6. studenog 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću u Dubrovniku je danas proslavljena 40. obljetnica Hidroelektrane "Dubrovnik".

Uz mnogobrojne goste i uzvanike, na svečanosti su bili predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak, direktor društva HEP-proizvodnje Željko Dorić i dubrovačko-neretvanski župan Ivo Miletić.

Direktor dubrovačkog pogona HEP-a Vinko Bašić je podsjetio kako je Hidroelektrana "Dubrovnik" izgrađena i puštena u promet godine 1965. zahvaljujući zajmu iz općeg investicijskog fonda bivše države, a oprema je financirana zajmom Američke banke za obnovu i razvoj.

Posebice važnu ulogu Hidroelektrana "Dubrovnik" imala je u Domovinskom ratu, kad je u njoj bilo sklonište za 920 stanovnika Konavala i Župe dubrovačke, rekao je Bašić.

Rekao je da je već donesena odluka o početku realizacije tvz. projekta Dubrovnik - izgradnji trafostanice i dijela dalekovoda od Komolca do Stona, što bi trebalo biti dovršeno za četiri do pet godina.

Na današnjoj svečanosti dodijeljene su i zahvalnice onima koji su u toj tvrtki od samog početka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙