FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IEA ocijenila da dodatna deblokada strateških zaliha nije potrebna

PARIZ, 21. listopada 2005. (Hina/AP) - Vlade članica Međunarodneagencije za energetiku (IEA) odlučile su realizirati do krajadogovorenu deblokadu strateških zaliha nafte ali ne i ponoviti tumjeru, priopćeno je na kraju sastanka u Parizu.
PARIZ, 21. listopada 2005. (Hina/AP) - Vlade članica Međunarodne agencije za energetiku (IEA) odlučile su realizirati do kraja dogovorenu deblokadu strateških zaliha nafte ali ne i ponoviti tu mjeru, priopćeno je na kraju sastanka u Parizu.

Upravni odbor IEA razmotrio je u srijedu globalnu opskrbu naftom u svijetu i prošlomjesečnu deblokadu zaliha nakon oštećenja naftnih postrojenja u Meksičkom zaljevu koje je prouzročio uragan Katrina.

IEA je početkom rujna najavila deblokadu 60 milijuna barela nafte i benzina i ostalih rafiniranih proizvoda, dodajući da je spremna poduzeti "dodatne koordinirane mjere" kako bi pomogla pri rješavanju eventualnih nestašica u budućnosti.

No, čini se da su pritisci ipak oslabili nakon vijesti o rastu zaliha benzina u SAD-u i prognoza da najnoviji uragan Wilma ipak neće pogoditi ključna naftna postrojenja u Meksičkom zaljevu. Stoga je IEA odlučila da neće ponoviti tu mjeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙