FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka ofenziva u Iraku naišla na određeni otpor

BAGDAD, 6. studenog 2005. (Hina) - Američka vojska objavila je unedjelju kako u ofenzivi koju je u subotu pokrenula u području uziračko-sirijsku granicu kako bi ga očistila od sljedbenika al-Qaidenailazi na određeni otpor, prenose agencije.
BAGDAD, 6. studenog 2005. (Hina) - Američka vojska objavila je u nedjelju kako u ofenzivi koju je u subotu pokrenula u području uz iračko-sirijsku granicu kako bi ga očistila od sljedbenika al-Qaide nailazi na određeni otpor, prenose agencije.

Snage koje sudjeluju u akciji, 2500 vojnika međunarodne koalicije i 1000 iračkih vojnika "naišli su na određeni otpor, prije svega na sporadične pucnjeve iz lakog oružja i na podmetnute eksplozivne naprave", kaže se u priopćenju američke vojske.

"Akcije su usmjerene na zgrade u kojima su skriveni pobunjenici", navodi se dalje, bez podataka o žrtvama na strani pobunjenika, a traže se i objekti u kojima se izrađuju eksplozivne naprave kućne izrade.

Amerikanci objašnjavaju kako su ciljevi operacije Čelična zavjesa uspostava sigurnosti duž iračko-sirijske granice i uništenje terorističke mreže al-Qaide na području Husaybaha.

U Kirkuku je u nedjelju oslobođena prva skupina od osam sunitskih Arapa koji su zatvoreni u iračkom Kurdistanu u sklopu operacije u kojoj bi u tri dana trebalo iz zatvora izaći 80 zatvorenika.

Inicijativu, kojom se pokušava umanjiti napetosti između etničkih zajednica, pokrenuo je irački predjednik Džalal Talabani "u cilju otvaranja nove stranice u odnosima između Arapa i Kurda i stvaranja mirnog i dostojanstvenog ozračja za parlamentarne izbore" 15. prosinca, rekao je kurdski dužnosnik Khodr Hassan,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙