FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Sjednica županijske skupštine bez oporbe

DUBROVNIK, 10. listopada 2005. (Hina) - U Kazalištu "Marina Držića" uDubrovniku danas je bez nazočnosti oporbe održana 3. sjednicaSkupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koja je povukla svojprijedlog o glasovanju o povjerenju županu i dožupanu.
DUBROVNIK, 10. listopada 2005. (Hina) - U Kazalištu "Marina Držića" u Dubrovniku danas je bez nazočnosti oporbe održana 3. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koja je povukla svoj prijedlog o glasovanju o povjerenju županu i dožupanu.

Prije prihvaćanja zapisnika s prve sjednice oporbene stranke (koalicija SDP - HSS - LS - HNS - Umirovljeničke udruge i Nezavisna lista Stipe Gabrića Jambe) povukle su svoj prijedlog dnevnog reda o raspravi i glasovanju o povjerenju županu Ivi Miletiću (HDZ) i njegovu zamjeniku Željku Kulišiću (HSP) te napustile sjednicu.

Sjednica je nastavljena s radom, a vijećnici vladajuće koalicije HDZ, HSLS, DC i HSP poduprli su prijedlog Odbora za izbor i imenovanje te za prvog dopredsjednika Županijske skupštine izabrali Milivoja Barbira.

Kad su napustili sjednicu, oporbeni su vijećnici sazvali konferenciju za novinare na kojoj je vijećnik SDP-a Ivan Šprlje kazao kako će se sljedeća sjednica Skupštine održati 27. listopada i na njoj će se raspravljati o izvješću mandatnog odbora o ostavci Miše Veraje.

I vijećnici vladajuće kolacije također su održali konferenciju za novinare na kojoj je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Frano Matušić za ponašanje oporbe kazao da je to "politička opstrukcija i politički barbarizam oporbenih vijećnika koji su još jednom pokušali omesti rad Skupštine". To nisu uspjeli i Županija dalje normalno funkcionira i radi bez obzira na neodgovornost oporbenih vijećnika, dodao je Matušić.

Predsjednik Županijske skupštine Nikola Obuljen kazao je kako će se i ubuduće Skupština održavati u Kazalištu "Marina Držića" jer Gradska vijećnica sa 61 mjestom za sjedenje ne odgovara uvjetima za normalan rad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙