FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 4. studenoga

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 4. studenoga.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 4. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić će dodjeliti odlikovanje pjesniku i akademiku Dragutinu Tadijanoviću na svečanoj ceremoniji u Uredu predsjednika (Pantovčak 241, 18,30 sati), a potom će biti upriličena svečana proslava Tadijina 100. rođendana u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport u Hotelu Westin (Kršnjavoga 1, 20 sati).

KARLOVAC/ZAGREB - Svečanost obilježavanja 15. godišnjice osnutka 1. gardijske brigade "Tigrovi" održat će se u vojarni "Luščić" u Karlovcu uz sudjelovanje ministra obrane Berislava Rončevića i izaslanika načelnika Glavnog stožera RH general pukovnika Marijana Marekovića (10 sati). Nakon svečanog postrojavanja i prigodnih govora održat će se misno slavlje u crkvi Srca Isusova i prigodni koncert.

Povodom 15. obljetnice Prve gardijske brigade "Tigrovi", u Zagrebu će prije toga biti položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježje poginulih pripadnika "Tigrova" u vojarni "Croatia" (u 7,30 sati).

ĐAKOVO - Na svečanoj sjednici vijeća Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, koji je u sastavu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku ustanovljen 4. lipnja, sudjelovat će predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (u 11 sati), a prije toga će se održati euharistijsko slavlje koje će u đakovačkoj katedrali predvoditi kardinal Zenon Grocholewski, prefekt kongregacije za katolički odgoj (u 9 sati).

OPATIJA - Započinje 10. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom na kojem će sudjelovati približno 300 osoba s invalidnošću iz cijele Hrvatske i 15 izaslanstava osoba s invaliditetom iz Europe. Raspravljat će o poštivanju različitosti i jednakosti osoba s invaliditetom kao ljudskog prava - od standardnih pravila do konvencije UN. Na otvaranju se očekuje nazočnost ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednice Vlade RH Jadranke Kosor (Hotel "Ambasador", u 9 sati).

ZAGREB - Svečanom izvedbom opere "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca u HNK bit će obilježena 110. godišnjica Gotovčeva rođenja i 70. obljetnica praizvedbe tog najpopularnijeg hrvatskog opernog djela (HNK, u 19,30 sati).

ZAGREB - Dan baleta bit će obilježen u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a tom prigodom će se održati redovna godišnja skupština Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika (HNK, u 14 sati).

ZAGREB - Svečanost dodjele nagrade "Josip Juraj Strossmayer" za najuspješnija znanstvena djela i izdavački pothvat u 2004. bit će u Preporodnoj dvorani Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Opatička 18, 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

nevečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙