FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrti svemirski turist, Japanac, poletjet će krajem 2006.

TOKIO, 4. studenog 2005. (Hina/AFP) - Japanac koji se obogatio naInternetu Daisuke Enomoto izjavio je u petak da će se krajem 2006.uputiti u svemir brodom Sojuz, te tako postati četvrti turist usvemiru.
TOKIO, 4. studenog 2005. (Hina/AFP) - Japanac koji se obogatio na Internetu Daisuke Enomoto izjavio je u petak da će se krajem 2006. uputiti u svemir brodom Sojuz, te tako postati četvrti turist u svemiru.

Enomoto (34) će početkom 2006. početi intenzivne pripreme za desetodnevno putovanje krajem iste godine, objavio je on na Internet stranici.

Potvrdio je namjeru da otputuje prerušen u lik Chara Aznablea iz znanstvenofantastičnog stripa "Gundam" inspirirana francuskim šansonijerom Charlesom Aznavourom.

Taj bivši čelnik portala Livedoor istaknuo je da je prošao medicinske testove i počeo osnovni trening u listopadu u Centru za uvježbavanje astronauta u blizini Moskve, što je potvrdila ruska svemirska agencija.

Ako uspije u svojem naumu, Enomoto će postati četvrti turist u svemiru i prvi Japanac.

Treći turist, američki biznismen Greg Olsen, vratio se na Zemlju početkom listopada, a svoje zadovoljstvo je platio 20 milijuna dolara, koliko se traži i od japanskog turista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙