FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed u Rimu protiv izjave iranskog predsjednika

RIM, , 3. studenog 2005. (Hina/AR) - Oko 15.000 prosvjednika okupilo seu četvrtak oko 22 sata ispred iranskog veleposlanstva u Rimu u potporuIzraelu i protiv izjava iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada daizraelsku državu "treba izbrisati sa zemljovida".
RIM, , 3. studenog 2005. (Hina/AR) - Oko 15.000 prosvjednika okupilo se u četvrtak oko 22 sata ispred iranskog veleposlanstva u Rimu u potporu Izraelu i protiv izjava iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da izraelsku državu "treba izbrisati sa zemljovida".

Na okupljanje je pozvao direktor dnevnog lista Il Foglio, Giuliano Ferrara, bivši službeni predstavnik Silvija Berlusconija.

U prosvjedu su sudjelovale sve političke stranke kako desnog centra tako i lijevog centra, ali i predstavnici muslimanskih zajednica, osim dakako židovske zajednice. Nekoliko sati uoči početka skupa, šef talijanske diplomacije Gianfranco Fini i ministar obrane Antonio Martino odustali su od sudjelovanja u prosvjedima, kako "ne bi naštetili državnim interesima i sigurnosti sunarodnjaka".

Baklje i zastave nosile su se pred iranskim veleposlanstvom, kao i transparenti s natpisima "Izrael volim te" i "Izbrišite sa zemljovida terorizam i vašu mržnju".

Talijansko-iranski odnosi su se zahladili zbog talijanske kritike na riječi iranskog predsjednika, a ministarstvo vanjskih poslova u Teheranu već je dva puta u roku od 24 sata pozvalo talijanskog veleposlanika i prosvjedovalo zbog bakljade u Rimu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙