FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napetost između Rima i Teherana zbog Izraela

RIM, 2. studenog 2005. (Hina) - Iransko ministarstvo vanjskih poslovapozvao je talijanskog veleposlanika u Teheranu, Roberta Toscana, ipredalo mu prosvjednu notu zbog manifestacije koja će su u četvrtakodržati u Rimu ispred iranskog veleposlanstva, zbog izjava iranskogpredsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, koji je više puta pozvao svijet na"uništenje" Izraela i njegovo brisanje sa zemljovida, objavila je usrijedu talijanska agencija ANSA.
RIM, 2. studenog 2005. (Hina) - Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvao je talijanskog veleposlanika u Teheranu, Roberta Toscana, i predalo mu prosvjednu notu zbog manifestacije koja će su u četvrtak održati u Rimu ispred iranskog veleposlanstva, zbog izjava iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, koji je više puta pozvao svijet na "uništenje" Izraela i njegovo brisanje sa zemljovida, objavila je u srijedu talijanska agencija ANSA.

U Rimu će se u četvrtak ispred iranskog veleposlanstva održati masovni prosvjed, u kojem će sudjelovati zajednički predstavnici koalicija desnog i lijevog centra i brojni građani. Premda nema nema službene potvrde, procjenjuje se da bi se i iranski studenti integralisti mogli okupiti na prosvjedu ispred talijanskog veleposlanstva u Teheranu.

Veleposlanik Toscano je potvrdio teheranskim vlastima kako Italija smatra da Izrael ima pravo na postojanje u sigurnosti, objavljuje ANSA, te kako je, i pored nesuglasja u stajalištima, talijanska vlada uvijek tražila jasan dijalog s Iranom u interesu mira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙